HEJ!

Jag har efter många års arbete som keramiker och skulptris samlat en del av mina verk och bruksföremål här på min hemsida.

Om du är intresserad av skulpturer eller masker i stengodslera, eller om du tycker om brukskeramik- titta in på min hemsida en stund.

Tidigare i livet var jag verksam som förskolelärare med mycket skiftande arbetsuppgifter under ett 20-tal år. Att arbeta med barnen på ett sätt som medvetet stimulerade fantasin, såg jag som en otroligt viktig del i deras utveckling.

Efter min förskoleexamen 1964 fortsatte jag att utbilda mig till rytmikpedagog i Danmark hos Gerda von Bülow, en av pionjärerna i Norden inom detta område. Senare läste jag barnkunskap vid Lunds universitet, 20 poäng.

1969 gjorde jag tillsamman med Gery Engman en serie musikprogram för barn i TV, ”Tur i dur”. Under15 år ledde jag Musikhögskolans i Malmö förskoleprojekt, förlagt till Trelleborg, där jag vid den tidpunkten arbetade som barnomsorgsassistent.

För personalen inom barnomsorgen kunde vi med hjälp av landstingsbidrag projektanställa en ledare under två år, som gav personalen möjlighet att förkovra sig inom de kreativa områdena.

1986 tog min egen skaparlust överhand. Jag sökte till och antogs vid Östra Grevie Folkhögskola med keramik som huvudämne. Efter två intensiva studieår skedde så debuten som skulptris och keramiker 1988 i Andreas Lundbergagården i Falsterbo tillsammans med Åke Arenhill.

Under de år som sedan följt, har mitt stora intresse för musik, med ca 500 opera- och musicalföreställningar i bagaget, gett mig oändligt mycket inspiration till de olika figurer jag formar i lera. Men även litteraturen har bidragit till en del.

Du är välkommen att klicka dig vidare och se!

KONTAKT

Du är välkommen att kontakta mig om du har frågor, vill komma och titta i min verkstad eller om du är intresserad av att beställa något av mig.

Du hittar mig på Örnvägen 20 i Skanör

Tel: (+46) 040-47 26 25
Mobil: (+46) 0705-47 26 20

Maila mig genom att klicka här

Fotografierna på Marianne är tagna av Inger Järsholm Broekhuis.

De flesta fotografierna på masker och skulpturer är tagna av Kristian Nordström Kimbré.

Fotografierna på Kättjan, Girigheten, Rigoletto, Avundens ansikten och Ping, Pang och Pong är tagna av BR Foto, Vellinge.

Bilderna får ej användas utan medgivande från upphovsrättshavarna.

copyright © Marianne Nordström 2012